FEM MÚSICA A CASA del 1 al 7 de juny

GIF | Gfycat

ENS     AGRADA    BALLAR   
! ! ! !
Hola a tots i totes! L'Astrid i la Noemí us convidem a moure el cos al ritme de la música, per aprendre molt sobre la DANSA.
PUBLICACIÓ CONJUNTA D'EDUCACIÓ FÍSICA I MÚSICA

La DANSA  és un art basat en la expressió per mitjà dels moviments del cos, seguint un ritme definit per un tipus de música determinat. Es fa servir bàsicament com a forma d'expressió, però és també un ART una manera d'interacció social o bé pot estar també present en actes espirituals o actuacions artístiques.

El ball permet a la persona expressar els seus sentiments i emocions fent servir una combinació de gestos corporals preparats o improvitsats, que poden ser de creació pròpia o seguint uns patrons ja establerts. És una tipologia d'art molt amena que permet a tots els participants, ja siguin assistents com a públic o actors o ballarins, gaudir de l'espectacle realitzat que sol estar dotat d'una gran bellesa i expressivitat. Hi ha persones que afirmen que en alguns casos, es pot considerar com a forma de comunicació, per la seva aplicació permanent del LLENGUATGE NO VERBAL. 

Juntament amb el teatre i la música, la dansa és una de les tres arts escèniques o belles arts més simbòliques que existeixen des de l'antiguitat i que té una importantíssima necessitat de comunicar un missatge determinat al públic.
Pin en Emoji

MIRA QUE INTERESSANT !!! NO ET PERDIS AQUEST VIDEO SOBRE LA DANSA AL LLARG DEL TEMPS ! ! !
CLICA LA IMATGE               TIPUS   DE  DANSA                        
Existeixen molts tipus de danses, de fet n'hi han tantes com països, aixì que hem escollit una selecció QUE esperem us agradi !

BALLET CLÀSSIC    
En el Renaixement, als segles XV i XVI, totes les arts van tornar a resorgir després de l'època fosca de l'edat mitjana. És quan sorgeix el ballet clàssic i es converteix en disciplina artística, que al llarg del pas del temps s'ha adaptat als canvis polítics i estètics de cada època.

1. INVESTIGA I DIGUES QUI VA UTILITZAR PER PRIMERA VEGADA LA PARAULA BALLET.

DANSA CONTEMPORÀNIA
És un estil que es basa en la dansa clàssica, amb influències de la dansa moderna on s'inclouen nous tipus de moviments, com per exemple els girs i torsions de l'esquena i la incorporació de silencis entre d'altres coses que donen la impressió que el ballarí es deixa anar.També prescindeix dels grans grups de ballarines i els vestits recarregats. A diferència de l'estil clàssic, on els ballarins han de tenir mides i aspecte similars, al contemporani es valora la diversitat física i d'estils. També se sol ballar amb els peus descalços "per a sentir millor el terra" . La música utilitzada, que en aquesta dansa no es considera necessària, tampoc és ja necessàriament clàssica.      

                                   

2. DIGUES EL NOM D'UN BALLARÍ I D'UNA BALLARINA DE DANSA CONTEMPORÀNEA QUE SIGUIN RECONEGUTS MUNDIALMENT?

DANSA ESPANYOLA
La dansa espanyola és un estil que pertany al gènere de les danses tradicionals, esdevenint però un estil propi anomenat dansa clàssica espanyola, aquí en tens un exemple:

3. QUIN INSTRUMENT TOQUEN ELS BALLARINS MENTRE BALLEN QUE DÓNA CARÀCTER A AQUEST TIPUS DE DANSA ?

LA DANSA I L'EXPLORACIÓ DE SENSACIONS
Com qualsevol art que expressa sensacions i emocions, la dansa busca sempre nous camins. 


4. SI REMENES PER YOUTUBE DE BEN SEGUR QUE TROBARÀS MOLT EXEMPLES, BUSCA I ENVIA UN VÍDEO. Nosaltres et deixem un exemple.

LA FUSIÓ DE LA DANSA
Els canvis d'estils de dansa que es van succeint al llarg del temps, passen sempre per una fusió, una barreja de diferents balls. Fins i tot poden formar part del mateix espectacle.

5. EN EL VÍDEO APAREIXEN DOS TIPUS DE DANSA. SABRIES DIR QUINS SÓN ?

SHUFFLE DANCE
És un ball que s'ha instal·lat com a tendència mundial gràcies a les diferents plataformes d'internet, té el seu origen en el claqué i, per tant, els moviments dels peus prenen tot el protagonisme, generant molta energia i entusiasme que només s'aconsegueix amb la concentració i la pràctica.

6. SAPS DE QUIN DJ ÉS LA MÚSICA ELECTRÒNICA QUE SONA EN EL VÍDEO ?

BALLS DE SALÓ


Són diferents balls que es ballen en parella, de manera coordinada i seguint el ritme de la música. En el seu origen, eren balls populars lúdics sense cap coreografia preestablerta.
Actualment s'aprenen sobretot en acadèmies i hi ha competicions de balls de saló que s'organitzen com les esportives, amb federacions nacionals i internacionals.


Cada ball de saló té una música, un origen i una història pròpies però se sol diferenciar entre els balls de saló "estàndard" o "europeus" (quickstep, fox lent o foxtrot, tango, vals anglès i vals vienès) i els anomenats "llatins" o "americans" (samba, txatxatxà, rumba bolero, pasdoble, i rock and roll). Altres balls de saló són la conga, cúmbia, batxata, lindy-hop, mambo, merengue, polca, salsa, swing, etc.

- BALLS DE SALÓ ESTÀNDARD - BALLS DE SALÓ LLATINS:
DANSA URBANA

Aquest tipus de dansa va néixer al sud de Bronx, Nova York, a principis dels anys 70; Va ser la manera no violenta que la comunitat llatina i afro americana va trobar per resoldre rivalitats entre bandes i crear llaços socials, a més de ser una forma d'expressió. 

Es reptaven als carrers a seguir el ritme i compàs de les cançons de Hip Hop amb moviments acrobàtics d'alta complexitat. Avui dia l'objectiu de resoldre conflictes entre colles ha canviat i és usat com a expressió i interacció social amb els diferents moviments corporals.

La dansa urbana té com a descendent molts estils de balls i òbviament es balla de diferents formes ...

Generalment aquesta està associada al funk i al hip hop. No obstant això són molts els estils que involucra: Breakdancehip hopKrumpingLiquid dancingLockingPoppingRobotTuttingUprock.


7. INVESTIGA SOBRE UN D'AQUESTS ESTILS URBANS I EXPLICA LES SEVES CARACTERÍSTIQUES, NOMS DELS PASSOS, ETC...I ARA ET TOCA A TU!
APREN ESTILS DE BALL PAS A PAS


1. Practica els passos de l'estil que més t'agradi, pot ser una altre que no estigui aquí.
2. Crea una petita coreografia.
3. Envia'm els teus videos o les imatges dels passos.

BALLET

DANSA CONTEMPORÀNIA


DANSA ESPANYOLA


SHUFFLE


SALSA


HIP HOP

BREAKDANCERecorda enviar les teves respostes, videos i fotografies fent les activitats al correu:
 


doremibonavista@gmail.com

I  ESPERO   QUE   TINGUIS 
UNA  SETMANA    BEN  ....

 MOGUDETA !!!!!!
97 mejores imágenes de Gif bailes en 2020 | Baile, Gif lindos, Gifs

Comentaris